«Οι 3 σωματοφύλακες». Η επόμενη μέρα…

Φυσικά και δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι μια τέτοια παράσταση και σήμερα πρωί πρωί ξεκινήσαμε να την ξαναθυμηθούμε!!! Θυμηθήκαμε τους ήρωες, θυμηθήκαμε τα μέρη της ιστορίας, τη δουλειά των σωματοφυλάκων, τα ρούχα της εποχής και κάναμε σύγκριση με το σήμερα. Τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν ποιο ρόλο θα διάλεγαν αν ήταν ηθοποιοί. Για το ρόλο του Ντ’Αρτανιάν θα δινόταν μάχη μια και όλα τα αγόρια -εκτός από ένα- ήθελαν αυτό το ρόλο. Α! και ένα αγόρι ήθελα να είναι το άλογο!!! Τα κορίτσια ήθελαν να είναι η βασίλισσα και ένα μόνο η κακιά Μυλαίδη!
Το κυρίαρχο όμως σύνθημα των σωματοφυλάκων ήταν το » ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ » και με αυτό ασχοληθήκαμε ιδιαιτέρως. Τα παιδιά μίλησαν για το τι νομίζουν ότι σημαίνει και ποιοι από την τάξη μας θα έπαιρναν το χρίσμα του σωματοφύλακα (ποιοι βοηθούν πάντα, προστατεύουν τους μικρότερους , κτλ). Οι απαντήσεις πολλές και η επιχειρηματολογία άφθονη!
Επειτα ξεκινήσαμε τα παιχνίδια με τις λέξεις!OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μαζί με τα παιδιά προσπαθήσαμε να διαβάσουμε τις λέξεις. Βρήκαμε τις ίδιες (Το ΓΙΑ και ο Γιάννης βρήκε ότι έτσι αρχίζει το όνομά του, ενώ η Νεφέλη το επίθετό της. Με τη συλλαβή αυτή παίξαμε γιατί δυο φορές μας έδινε τη λέξη γιαγιά), αλλά και αυτές που μοιάζουν πολύ και εντοπίσαμε τις διαφορές! OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Επειτα μπερδεύτηκαν οι λέξεις και τα παιδιά έπρεπε να τις βάλουν στη σειρά!

ΟΥΠΣ!!!

ΟΥΠΣ!!!


ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΗ...

ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΗ…


Ωρα για δράση! Μεταφερθήκαμε στην αυλή όπου οι σωματοφύλακες εξασκούνται στην ξιφομαχία, προπονούν τα άλογά τους, υποκλίνονται στη βασίλισσα (είναι απίστευτες οι λεπτομέρειες που είχαν συγκρατήσει τα παιδιά) και τέλος δίνουν τον όρκο τους. Παίξαμε παιχνίδια συγχρονισμού, όπου έπρεπε να λένε τον όρκο τους από μέσα τους και να ακούγεται μόνο η τελευταία λέξη -ΕΝΑΝ- από όλους ταυτόχρονα! Μια χαρά τα καταφέραμε!!!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ….

...ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

…ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ


Στη συνέχεια έπρεπε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα: «Πως θα παρουσιάσουμε το έργο σε αυτούς που δεν το είδαν»; Βρέθηκε και η λύση! Ο καθένας ανέλαβε να ζωγραφίσει και να κόψει ένα ήρωα και θα συνθέσουμε ένα κολλάζ.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements
This entry was posted in Οι δραστηριότητές μας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s