ΟΙ 4 εποχές

Στην τάξη κάθε εποχή δουλεύουμε πάνω στους πίνακες με τις εποχές του Arcimboldo. Ετσι διαλέξαμε αυτούς τους πίνακες για να μιλήσουμε στα παιδιά για τις εποχές. Στην αρχή παρουσιάστηκαν οι 4 πίνακες στη σειρά και τα παιδιά αφέθηκαν να σκεφτούν τι παρουσιάζουν. Κάποια θυμόταν από το φθινόπωρο, κάποια από πέρσι και κάποια αναγνώρισαν κάποιες εποχές από τα χαρακτηριστικά φρούτα ή λουλούδια. Και αφού όλοι συμφωνήσαμε ότι μπροστά μας έχουμε τις 4 εποχές έπρεπε να βάλουμε και τον αντίστοιχο τίτλο από από κάτω, «διαβάζοντας» τις καρτέλες. Δείκτες πάλι τα αρχικά γράμματα.

"Βλέπω Χ, άρα λέει Χειμώνας"

«Βλέπω Χ, άρα λέει Χειμώνας»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Και τώρα τα δύσκολα. Να δώσουμε σε κάθε εποχή τους μήνες της. Εδώ ξεκινήσαμε από το τώρα (Το μήνα και την εποχή που έχουμε τώρα, το μήνα που μας πέρασε και αυτόν που θα έρθει μετά), θυμηθήκαμε το πριν (τους μήνες που είμαστε σχολείο), κι έπειτα το μετά. Ο χρόνος για τα παιδιά από κάτι πολύ αφηρημένο και ασαφές πρέπει περνά σε κάτι πιο συγκεκριμένο! Δύσκολο όντως ήταν αυτό!
Οι εποχές με τους μήνες τους.

Οι εποχές με τους μήνες τους.


Και αυτό φυσικά που επισημάνθηκε είναι η σταθερή διάρκεια κάθε εποχής η διαδοχή! Τελειώνοντας ακούσαμε και το τραγούδι του Σαββόπουλου «Στου καινούργιου χρόνου την αυλή»

Advertisements
This entry was posted in Χειμώνας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s