Θεατρικά παιχνίδια …για ομαδικό πνεύμα!

Καινούρια χρονιά, πολλά τα καινούρια παιδιά…Πολλά παιχνίδια γνωριμίας και παιχνίδια δεσίματος της ομάδας!
Την ιδέα για τα παρακάτω παιχνίδια την πήρα από τη συνονόματη Maestra Caterina η οποία δούλεψε το παρακάτω παραμύθι εικαστικά:
» Ο Μαυρολέπιας»
«Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα μαύρο ψαράκι, ο Μαυρολέπιας με την οικογένεια του και τους φίλους του. Περνούσε πολύ καλά, κολυμπούσε και έπαιζε όλη μέρα! Μια μέρα ξαφνικά ένα μεγάλο ψάρι, ένας τόνος εμφανίστηκε στα μέρη τους, άρχισε να κυνηγά και να τρώει όσα ψαράκια δεν κατάφεραν να κρυφτούν.
Τα ψαράκια μετά από αυτό το γεγονός ήταν πολύ φοβισμένα και πολύ διστακτικά. Δεν έβγαιναν να παίξουν και προσπαθούσαν να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν. Ο Μαυρολέπιας τους έδωσε τη λύση. Τους πρότεινε κάθε φορά που εμφανίζεται ο τόνος να μαζεύονται όλοι μαζί και να σχηματίζουν ένα μεγάλο ψάρι, πιο μεγάλο από τον τόνο. Κι αυτός που ήταν μαύρος θα έμπαινε στο κεφάλι στη θέση του ματιού. Ετσι, αφού το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, ο τόνος θα φοβόταν και θα έφευγε χωρίς να φάει κανέναν.
Πραγματικά τα ψάρια δέχτηκαν την ιδέα του Μαυρολέπια και την επόμενη φορά που εμφανίστηκε ο τόνος συσπειρώθηκαν, σχημάτισαν ένα τεράστιο ψάρι, πιο μεγάλο απόν τόνο, ο οποίος βλέποντας το, φοβήθηκε κι έφυγε!»

Η μετάφραση είναι ελεύθερη, το παραμύθι παρουσιάζεται συνοπτικά και η ιδέα για το όνομα του ψαριού μας ήρθε από τον Τριγωνοψαρούλη.
Με τα παιδιά εμπλουτίσαμε το παραμύθι, του βάλαμε και Τραγουδώ και Γυμνάζομαι (Τα ψαράκια), του βάλαμε και μουσική (λίγο τρομακτική) την ώρα που ερχόταν ο τόνος, του βάλαμε και τραγούδι «Ψαράκια ψαράκια οργανωθείτε…» από τον Τριγωνοψαρούλη. Στο πάτωμα είχα σχεδιάσει με χαρτοταινία ένα μεγάλο ψάρι και την ώρα που ερχόταν ο τόνος έμπαιναν σε εκείνο το σχήμα, φτιάχνοντας το ψάρι. Ενας μάλιστα μπήκε από μόνος του κάθετα στην ουρά!!!!

Κάποια άλλη φορά το ξαναπαίξαμε και χρησιμοποιήσαμε αυτή τη φορά τα ψαράκια απότο ταμπλό καλωσορίσματός μας!

Το ταμπλό καλωσορίσματος

Το ταμπλό καλωσορίσματος

Τα ψαράκια κολυμπούν...

Τα ψαράκια κολυμπούν…


...και γίνονται ένα μεγάλο ψάρι μπροστά στον κίνδυνο!!!

…και γίνονται ένα μεγάλο ψάρι μπροστά στον κίνδυνο!!!


Θα υπάρξει και συνέχεια….

Advertisements
This entry was posted in Οι δραστηριότητές μας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s