Πρόγραμμα Etwinning «Celebrations in Europe»

Φέτος προαχθήκαμε…από μόνοι μας! Από εθνικό πρόγραμμα Etwinning πέρσι σε ευρωπαικό φέτος. Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με άλλα 6 σχολεία της Ευρώπης έχει τίτλο «Γιορτές στην Ευρώπη» και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς! Αφορά μαθητές ηλικίας 4-9 ετών και έχει σκοπό την παρουσίαση και την ανταλλαγή εθίμων, ζωγραφιών, παρουσιάσεων, χορών, συνταγών, κτλ, που αναφέρονται σε γιορτές όπως Saint Martin, Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα, κτλ. Σκοπός να βρούμε ομοιότητες και διαφορές στον τρόπο που γιορτάζουμε με τις άλλες χώρες αλλά και να επικοινωνήσουμε με σχολεία και μαθητές της Ευρώπης!
Με τα παιδιά βρήμαμε στο χάρτη τις χώρες τις οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα και βάλαμε σε κάθε χώρα την αντίστοιχη σημαία! Μάθαμε και τις σημαίες με τον τρόπο αυτό, αν και κάποιες ήταν πολύ γνωστές στα αγόρια λόγω ποδοσφαίρου!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάθε χώρα έπρεπε να φτιαξει το logo του προγράμματος! Το δικό μας είναι αυτό:

Το logo του προγράμματός μας!

Το logo του προγράμματός μας!

Με τα παιδιά παρακολουθούμε το twinspace (χώρος όπου γίνονται οι αναρτήσεις των σχολείων), είδαμε φωτογραφίες από τα σχολεία των άλλων χωρών, γνωρίσαμε κάποιους μαθητές, είδαμε τα logo τους και βιντεάκια για τη γιορτή του Saint Martin. Εμείς τους στείλαμε φωτογραφία του σχολείου μας, της τάξης μας, μια παρουσίαση με τις χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες και ετοιμάσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες τις οποίες στείλαμε ήδη!

BeFunky Collage
Στα πλαίσια του προγράμματος έπρεπε να φτιάξουμε την εφημερίδα του Δεκεμβρίου στην οποία θα φαίνεται κατά κάποιον τρόπο τα νέα μας, αλλά και οι χριστουγεννιάτικες συνήθειές μας! Η αγγλική έκδοση:
Snap1
Snap2
Και η ελληνική η οποία αδικείται λόγω έλλειψης αντίστοιχων χριστουγεννιάτικων γραμματοσειρών!Snap3

Snap4

Advertisements
This entry was posted in Οι δραστηριότητές μας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s